Falafel wordt bijna overal in het Midden-Oosten gegeten. Falafel wordt gemaakt van gestampte kikkererwten. Je maakt hier zelf balletjes van. Hoe je dit gemakkelijk doet lees je op ons blog. Je verpakt de falafelballetjes in volkoren Libanees platbrood met Hollandse rodekool. Om het je gemakkelijk te maken is de groente al voorgesneden!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon rouge
150 g
Pâte pour falafels
(Contient Gluten)
50 g
Salade iceberg
100 g
Chou rouge découpé
(Peut contenir Céleri)
50 ml
Lebné
(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
1 cc
Graines de cumin moulues
2
Pain libanais complet
(Contient Gluten)
½ cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre de vin blanc
3 cs
Huile de tournesol
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Snipper de rode ui. Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van.
Meng in een saladekom de ijsbergsla met de helft van de rodekool. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout en meng met de salade.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede koekenpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige rodekool toe en bak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met de helft van de komijn.
Maak een saus van de Turkse yoghurt en overige komijn.
Maak de koekenpan van de falafel schoon en verhit op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in de koekenpan.
Verdeel het platbrood over de borden. Beleg naar wens met de rodekool, salade, falafel en Turkse yoghurt.