Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

De zoete smaak van bataat past goed bij de kruidige currypasta

De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesië. Ajam besengek, ook wel ayam besengek genoemd, is een Indonesische recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Wij hebben hier een vegetarische variant op bedacht. De cashewnoten zorgen voor voldoende eiwitten en de besengek currypasta is kruidig van smaak.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Arachides
Fruits à coque
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼

Piment rouge

¼ cm

Gingembre frais

100 g

Patate douce

75 g

Haricots verts

125 ml

Lait de coco

85 g

Riz basmati

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient Arachides, Fruits à coque)

75 g

Chou blanc

50 ml

Pâte de curry Besengek

(Contient Gluten, Lait (contient du lactose), Céleri)

½

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)713 kcal
Énergie (kJ)2983 kJ
Graisses18 g
dont saturés3 g
Glucides110 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines16 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Roer de kokosmelk door.

3

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat, sperziebonen en groene kool toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

6

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken. Breng de curry op smaak met de sojasaus, peper en zout.

7

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de cashewnoten.