Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat

Van pindakaas, limoen en verse koriander maak je een pindasaus waarmee je de noedels op smaak brengt. De inspiratie voor dit gerecht is gadogado, een Indonesisch groentegerecht. In Indonesië wordt gadogado niet alleen warm, maar ook koud gegeten.

Allergènes:
Œuf
Arachides
Gluten
Graines de sésame
Céleri
Moutarde
Soja
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

1

Œuf de poule

(Contient Œuf)

¼

Piment rouge

150 g

Haricots plats

1

Tomate

¼

Citron vert

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

1 contenant(s)

Beurre de cacahuètes

(Contient Arachides)

70 g

Nouilles

(Contient Gluten)

5 ml

Huile de sésame

(Contient Graines de sésame)

1 cc

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

5 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

filet

Lait

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)0 kcal
Graisses0 g
dont saturés0 g
Glucides0 g
dont sucres0 g
Fibres0 g
Protéines0 g
Sel0 g

Instructions

1

Breng de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm.
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd of hak de koriander fijn.

Maak de pindasaus.
3

Maak in een kom een saus van de pindakaas, ½ tl limoenrasp per persoon, 1 tl limoensap per persoon, een kwart van de rode peper en de helft van de koriander. Voeg een scheutje melk toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook vervolgens 500 ml water per persoon in de pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

5

Verhit de sesamolie in een wok of hapjespan en roerbak de overige rode peper en snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 8 - 10 minuten op middelmatig vuur.

6

Pel ondertussen de eieren en snijd in plakken.

Voeg vervolgens tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de snijbonen.
7

Voeg vervolgens de tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak nog 1 minuut.

Bestrooi met de overige koriander.
8

Verdeel de noedels over de borden en serveer met de overige pindasaus en de plakjes ei. Bestrooi met de overige koriander.