Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesië. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Maar jij maakt hem deze week met victoriabaars klaar. Je bakt de currypasta eerst kort. Zo komen alle smaken van vrij en zorgt deze curry voor een echte smaakexplosie.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri
Soja
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Piment rouge

1 cm

Gingembre frais

½ pièce(s)

Fenouil

100 g

Haricots verts

75 ml

Lait de coco

85 g

Riz cargo

50 g

Pâte de curry Besengek

(Contient Gluten, Lait (contient du lactose), Céleri)

5 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

1 pièce(s)

Filet de perche du Nil

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)708 kcal
Énergie (kJ)2962 kJ
Graisses27 g
dont saturés12 g
Glucides80 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines32 g
Sel0 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Verwijder de zaadlijsten.
2

Snijd het topje van de rode peper en verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te rollen. Snijd de peper vervolgens in ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Roer de kokosmelk door (zie tip).

3

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en sperziebonen toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Leg de victoriabaars op de curry en dek de pan af.
5

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, dek af en laat 12 minuten zachtjes koken. Breng de curry halverwege op smaak met de sojasaus, peper en zout. Leg daarna de victoriabaars op de curry en dek de pan weer af voor de resterende 6 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rijst en de viscurry over de borden. Garneer met de overige rode peper.