Rotating concept: Japanese cuisine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotating concept: Japanese cuisine

Rotating concept: Japanese cuisine

met komkommersalade, zoete aardappel en furikakemayonaise

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zouden paddenstoelen onderdeel van hun geheim zijn? Ze zijn een goede vleesvervanger en rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Je bakt ze vandaag in ponzu, een Japanse saus op basis van rijstwijn, zeewier en citrusvruchten.

Allergènes:
Soja
Anhydride sulfureux et sulfites
Blé
Graines de sésame
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation50 minutes
Cuisson50 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Filet mignon de porc

10 g

Ponzu

(Contient Soja, Anhydride sulfureux et sulfites, Blé)

300 g

Patate douce

175 g

Mélange de champignons prédécoupés

1 pièce(s)

Oignon nouveau

½ sachet(s)

Gomasio

(Contient Graines de sésame)

10 ml

Sauce soja

(Contient Soja, Blé)

10 ml

Ketjap

(Contient Soja, Blé)

½ pièce(s)

[Mini-]concombre

25 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

½ sachet(s)

Furikake

(Contient Graines de sésame, Soja, Blé)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Farine

2 cs

Miel [ou alternative vegan]

1 cs

Huile de tournesol

½ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

1 cs

Beurre [végétal]

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1102 kcal
Énergie (kJ)4610 kJ
Graisses46 g
dont saturés12 g
Glucides108 g
dont sucres49 g
Fibres11.7 g
Protéines4 g
Sel4 g

Ustensiles

Grand bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Bol
Plat à four
Wok
Casserole en inox

Instructions

Préparer la patate douce
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een grote kom met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de partjes in zit, dan worden ze extra knapperig. Gebruik indien nodig een extra bakplaat. Bak 30 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep (en wissel eventueel de platen) halverwege om.

Mariner le filet de porc
2

Meng in een kom per persoon: 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus en 2 el honing. Leg de varkenshaas in de marinade en bewaar apart tot gebruik. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart om mee te garneren.

Préparer la salade de concombre
3

Haal de varkenshaas uit de dressing en leg in een ovenschaal (bewaar de marinade apart). Bak de laaste 20 minuten mee met de zoete aardappel onder in de oven. Snijd de komkommer in dunne schuine plakken. Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake.

Cuire les champignons
4

Hak de paddenstoelen grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur, voeg de ponzu toe en bak nog 1 minuut.

Préparer la sauce
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en op middellaag vuur. Voeg de marinade van de varkenshaas toe en laat op laag vuur inkoken tot een stroperige saus. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Servir
6

Verdeel de varkenshaas met de marinade over de borden. Serveer met de zoete aardappel en de furikakemayonaise ernaast. Garneer de zoete aardappel en varkenshaas met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de ponzu paddenstoelen over de borden. Serveer met de komkommersalade.