Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Met beukenzwammen, shiitake en kastanjechampignons

Naast de klassieke witte champignon zijn er nog veel meer lekkere soorten paddenstoelen zoals de shiitake die oorspronkelijk uit Japan komt. Op ons blog lees je hoe je shiitake eigenlijk uitspreekt en meer! De kipreepjes zijn alvast voorgekruid met een Japanse kruidenmix met maanzaad, kaneel, anijs en venkel.

Tags:
Riche en protéines
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

100 g

Émincés de filet de poulet marinade Baharat

75 g

Pak-choï

125 g

Mélange de champignons prédécoupés

70 g

Nouilles udon fraîches

(Contient Gluten)

½ paquet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

500 ml

Bouillon de poulet

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)511 kcal
Énergie (kJ)2138 kJ
Graisses15 g
dont saturés3 g
Glucides63 g
dont sucres0 g
Fibres5 g
Protéines24 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle
Grande casserole
Bol

Instructions

1

Bereid de bouillon (zie tip) in een pan met deksel.

Snijd de rode peper fijn.
2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

Bak de kipreepjes
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de paddenstoelen en de bouillon toe
4

Voeg de gemengde paddenstoelen en de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg eventueel wat extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de soep over de soepkommen.