Kabeljauw met gekleurde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met gekleurde groenten

Kabeljauw met gekleurde groenten

en krieltjes met peterselie-botersaus

Dit lichte visgerecht smaakt nog lekkerder met een fris wit wijntje. Kun je deze maaltijd bij de ondergaande avondzon opeten op het terras of in de tuin? Dan is het helemaal genieten! Het peterselie-botersausje dat je zelf gaat maken is niet alleen heel erg makkelijk maar brengt de krieltjes ook lekker op smaak!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½ pièce(s)

Courgette

½ pièce(s)

Poivron jaune

½ cc

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

1 pièce(s)

Filet de cabillaud

(Contient Poisson)

2 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2368 kJ
Énergie (kcal)566 kcal
Graisses19 g
dont saturés7 g
Glucides68 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines26 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Poêle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in repen.

Verdeel de groenten over de bakplaat.
2

Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met de tijm, peper en zout. Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat met deksel staan.

Bak de kabeljauw.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal de kabeljauw uit de pan en houd warm bij de groenten in de oven.

Voeg de peterselie toe aan de boter in de pan.
5

Hak de peterselie fijn. Smelt de roomboter in de koekenpan op laag vuur en roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de kabeljauw, groenten en de krieltjes over de borden en schenk de peterselie-botersaus over de kabeljauw en krieltjes.