Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Een kruidige salade van bulgur, tomaat, peterselie en citroensap

Tabouleh is een van oorsprong Libanese salade, waar het als bijgerecht wordt gegeten. Maar wij hebben er een onwijs lekker hoofdgerecht van gemaakt. Het hoofdingrediënt is bulgur, een graanproduct dat voornamelijk in de Arabische wereld wordt gebruikt. Tabouleh betekent lichtscherp in het Arabisch, wat uiteraard naar de smaak van het gerecht verwijst.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Boulgour

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

½

Oignon

120 g

Gyros de poulet

1 cc

Graines de cumin moulues

125 g

Tomates cerises rouges

¼

Citron jaune

1 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir Céleri)

3 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir Céleri)

40 g

Salade mixte

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)653 kcal
Énergie (kJ)2732 kJ
Graisses24 g
dont saturés7 g
Glucides76 g
dont sucres0 g
Fibres20 g
Protéines36 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle
Saladier

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui.

Bak de kipgyros en de ui.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de verse kruiden fijn.
4

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Maak de tabouleh.
5

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom te mengen met de tomaat, ¾ van de peterselie en munt, 1 tl citroensap per persoon en de extra vierge olijfolie. Voeg ook de slamelange toe en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige peterselie en munt.
6

Verdeel de tabouleh en de kipgyros over de borden. Bestrooi met de overige peterselie en munt.