Tabouleh is een van oorsprong Libanese salade, waar het als bijgerecht wordt gegeten. Maar wij hebben er een onwijs lekker hoofdgerecht van gemaakt. Het hoofdingrediënt is bulgur, een graanproduct dat voornamelijk in de Arabische wereld wordt gebruikt. Tabouleh betekent lichtscherp in het Arabisch, wat uiteraard naar de smaak van het gerecht verwijst.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Boulgour
(Contient Gluten Peut contenir Soja)
½
Oignon
120 g
Gyros de poulet
1 cc
Graines de cumin moulues
125 g
Tomates cerises rouges
¼
Citron jaune
1 brin(s)
Persil frisé frais
(Peut contenir Céleri)
3 leaves
Menthe fraîche
(Peut contenir Céleri)
40 g
Salade mixte
175 ml
Bouillon de légumes
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom te mengen met de tomaat, ¾ van de peterselie en munt, 1 tl citroensap per persoon en de extra vierge olijfolie. Voeg ook de slamelange toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh en de kipgyros over de borden. Bestrooi met de overige peterselie en munt.