Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

De zilveruitjes geven deze traditionele stamppot een verrassende twist

De rookworst is gemaakt van duurzaam varkensvlees. De rookworst is op traditionele wijze gerookt op snippers van beukenhout en is bij uitstek geschikt voor een stamppot. De boerenkool komt bij boer Tom uit Den Briel vandaan. Op ons blog kun je meer lezen over de herkomst van de boerenkool uit de box.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair farineuse

125 g

Chou frisé haché

1

Saucisse de porc fumée

½

Oignon

½

Gousse d'ail

40 g

Petits oignons blancs

(Contient Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

filet

Lait

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)791 kcal
Énergie (kJ)3310 kJ
Graisses40 g
dont saturés15 g
Glucides75 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines26 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Grande casserole
Poêle
Presse-purée

Instructions

Kook de boerenkool, aardappelen en de rookworst.
1

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd klein. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, leg de boerenkool en rookworst bovenop de aardappelen en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Snijd of hak de knoflook fijn.

Bak de ui en knoflook.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui en knoflook 5 – 7 minuten.

Voeg de helft van de zilveruitjes toe.
4

Haal de rookworst uit de grote pan met deksel. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en helft van de zilveruitjes door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de gebakken uienringen en overige zilveruitjes.
5

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Garneer met de gebakken uienringen, overige zilveruitjes en serveer met de rookworst.