Klassieke Indiase curry met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met linzen

Klassieke Indiase curry met linzen

De linzen worden in kokosmelk bereid

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. Belangrijke ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds een aantal decennia populair in de Westerse keuken. We begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt, yummy!

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Céleri
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

40 g

Lentilles vertes

1.5 cc

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

50 ml

Lait de coco

½

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

250 g

Patate douce

150 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

25 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

¼

Bouillon de légumes

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)610 kcal
Énergie (kJ)2552 kJ
Graisses21 g
dont saturés9 g
Glucides74 g
dont sucres0 g
Fibres17 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Wok avec couvercle

Instructions

Roerbak de linzen met de currykruiden.
1

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote pan met deksel en roerbak de linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg 100 ml water per persoon, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook op laag vuur in 25 minuten gaar.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg direct toe aan de wok of grote pan.

Voeg de bataat toe.
3

Schil vervolgens de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg na 10 minuten koken toe aan de wok of grote pan. Roer tussendoor een paar keer door.

Voeg de spinazie toe.
4

Scheur in de laatste 5 minuten de spinazie klein boven de wok of grote pan, zet het vuur iets hoger en laat al roerende slinken. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel het gerecht over de borden. Verkruimel de feta boven de curry.