Wist je dat dit recept meer calcium bevat dan 1 beker melk? Daarnaast bevat het ook meer vitamine C dan 4 sinaasappels en net zo veel foliumzuur (vitamine B11) als je op een hele dag nodig hebt. Een hartstikke gezond recept dus en hiermee een ideaal gerecht voor tijdens de winterse januarimaand!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Grenailles arc-en-ciel
200 g
Choux de Bruxelles
100 g
Champignons
½ cc
Graines de cumin moulues
25 g
Tranches de Gouda Vieux
(Contient Lait (contient du lactose))
1 pièce(s)
Saucisse de bœuf aux épices italiennes
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Beurre
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Snijd de regenboogkrieltjes doormidden. Verwijder de steelaanzet en buitenste bladeren van de spruiten. Snijd de champignons in parten.
Kook de regenboogkrieltjes in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de spruiten met de komijn 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 10 minuten. Voeg halverwege de champignons toe. Roer in de laatste minuut ¾ van de oude kaas door de pan en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat afgedekt nagaren.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundersaucijs 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager tot middelmatig vuur, dek de pan af, en bak nog 10 - 12 minuten.
Verdeel de rundersaucijs, spruiten en regenboogkrieltjes over de borden. Bestrooi de spruiten met de overige kaas.