In het maken van een bolognese saus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze variant is zo gepiept. Om het gerecht kindvriendelijker te maken, hebben we de bleekselderij meegekookt. Zo zwak je de scherpe smaak van bleekselderij af. Let jij extra op de hoeveelheid calorieën? Verlaag dan de spaghetti naar 50 - 60 g per persoon.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Gousse d'ail
2 pièce(s)
Céleri-branche
(Contient Céleri)
2 pièce(s)
Tomates prunes
100 g
Bœuf haché épicé
¼ boîte(s)
Concentré de tomate
90 g
Spaghetti complets al bronzo
(Contient Gluten)
25 g
Gouda mi-vieux en tranches
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Vinaigre balsamique noir
½ cc
Cassonade
à votre goût
Poivre et sel
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de stengels van de bleekselderij in halve maantjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de spaghetti met de bleekselderij, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus.
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.