Kokos-vissoep met noedels en citroengras
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Tags:
Épicé
Allergènes:
Poisson
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

1

Gousse d'ail

150 g

Champignons

150 ml

Lait de coco

1

Citronnelle moulue

110 g

Filet de colin sans peau

(Contient Poisson)

50 g

Nouilles

(Contient Gluten)

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)637 kcal
Énergie (kJ)2665 kJ
Graisses31 g
dont saturés12 g
Glucides52 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines33 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole

Instructions

Snijd de groenten en kneus het citroengras
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.

Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

Voeg de vis toe aan de soep
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.

3

Hak ondertussen de koriander fijn.

Garneer de soep met koriander
4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.