Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool

Omdat jullie hebben aangegeven dat jullie de chutneys die zo nu en dan in onze box zitten zo lekker vinden, hebben we samen met onze leverancier een nieuwe soort gemaakt. Het resultaat is ananaschutney met een vleugje kerrie. Zelf een chutney maken? Op ons blog vind je een recept voor een mangochutney.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja
Céleri
Moutarde
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Gousse d'ail

¼ pièce(s)

Piment rouge

200 g

Chou chinois

70 g

Nouilles

(Contient Gluten)

5 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

40 g

Chutney d'ananas

(Contient Gluten, Céleri, Moutarde)

1 pièce(s)

Filet de colin sans peau

(Contient Poisson)

1 pièce(s)

Tomate

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)570 kcal
Énergie (kJ)2385 kJ
Graisses13 g
dont saturés2 g
Glucides82 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines29 g
Sel0 g

Ustensiles

Wok
Casserole avec couvercle
Bol
Poêle

Instructions

Snijd de Chinese kool fijn.
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananaschutney.
4

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananas-kerriechutney. Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan met Chinese kool. Voeg ook de tomaatblokjes en noedels toe en verhit nog 1 minuut.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels en de schelvis over de borden. Serveer met de overige ananaschutney.
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de koolvis en overige ananas-kerriechutney.