Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Een pittig Indiaas gerecht

Verse kurkuma lijkt qua uiterlijk op gember, maar is wat fijner van structuur en heeft een oranje-gele kleur. Houd je kurkuma over? Op ons blog vind je een recept voor kurkuma-thee! Net als kurkuma zijn ook zwarte bonen gezond: ze bevatten ijzer en eiwitten en dragen bij aan een gezond niveau van de bloedsuikerspiegel-niveau.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité
Pomme de terre à chair ferme

200 g

Pomme de terre à chair ferme

Oignon

½

Oignon

Piment rouge

¼

Piment rouge

Curcuma frais

1 cm

Curcuma frais

Aubergine

½

Aubergine

Haricots

½ boîte(s)

Haricots

Graines de cumin moulues

½ cc

Graines de cumin moulues

Épinards

100 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

Lebné

2 cs

Lebné

(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

Bouillon de légumes

150 ml

Bouillon de légumes

Beurre

½ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

Poivre et sel

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)518 kcal
Énergie (kJ)2167 kJ
Graisses12 g
dont saturés6 g
Glucides73 g
dont sucres0 g
Fibres19 g
Protéines20 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Râpe
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan.
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma, inclusief de schil, met een fijne rasp. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet..

Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe.
3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 1 minuut.

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe.
4

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en kook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry van aubergine van bonen en laat al roerende slinken.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de aardappelen en curry over de borden en garneer met de Turkse yoghurt.