Kruidige dahl met spinazie, bataat en yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige dahl met spinazie, bataat en yoghurt

Kruidige dahl met spinazie, bataat en yoghurt

Traditioneel Indiaas gerecht met een toefje frisse yoghurt

Allergènes:
Céleri
Moutarde
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

¼

Piment rouge

½ cc

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

40 g

Lentilles vertes

150 g

Patate douce

½

Carotte

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

150 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

2 cs

Lebné

(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cube

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)467 kcal
Énergie (kJ)1954 kJ
Graisses12 g
dont saturés5 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres18 g
Protéines18 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Mixeur plongeant

Instructions

Snipper de ui en snijd de rode peper klein
1

Kook 350 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Laat de linzen 25 minuten zachtjes koken.

Kook de bataat
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en ris de tijmblaadjes van de takjes. Kook de bataat, peen en tijm na 10 minuten met de groene linzen mee.

4

Scheur de spinazie klein en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de dahl.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als je de dahl iets wilt verdunnen.

Garneer met Turkse yoghurt
6

Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de Turkse yoghurt.