Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon
¼
Piment rouge
½ cc
Curry en poudre
(Contient Céleri, Moutarde)
40 g
Lentilles vertes
150 g
Patate douce
½
Carotte
2 brin(s)
Thym frais
(Peut contenir Céleri)
150 g
Épinards
(Peut contenir Céleri)
2 cs
Lebné
(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
½ cube
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Kook 350 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Laat de linzen 25 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en ris de tijmblaadjes van de takjes. Kook de bataat, peen en tijm na 10 minuten met de groene linzen mee.
Scheur de spinazie klein en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de dahl.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als je de dahl iets wilt verdunnen.
Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de Turkse yoghurt.