Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje

Lasagne komt uit Italië en het zijn hele dunne plakjes pasta. Er zit vaak tomaat en kaas bij. Net zoals bij een pizza! Je doet de lasagne in de oven, zodat de plakjes pasta zacht worden en alle smaken goed mengen.

Tags:
Recettes one-pot
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

½

Gousse d'ail

¼

Courgette

150 g

Champignons

100 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

250 g

Passata de tomate

1 cc

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

⅓ paquet(s)

Feuilles de lasagne fraîches

(Contient Gluten, Œuf)

50 g

Mini-copeaux de provolone

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

50 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

Huile d'olive vierge extra

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)690 kcal
Énergie (kJ)2887 kJ
Graisses33 g
dont saturés22 g
Glucides61 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines33 g
Sel0 g

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de courgette in halve plakken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne, halve plakken.

4

Verhit de helft van de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tomatenpassata toe
5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Voeg de spinazie bij de wok of hapjespan en laat deze slinken. Voeg de tomatenpassata, bouillon en tijm toe en verhit nog 1 – 2 minuten.

Schenk een dun laagje saus over de lasagnebladen
6

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje groentensaus saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Eindig de lasagne met een laagje saus. Bestrooi met de provolone, pijnboompitten en peper naar smaak.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens met een scheutje extra vierge olijfolie.