Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Goed gevuld met prei en courgette

Dit is echt zo’n recept waar je bij het opdienen extra trots bent op jezelf; lasagne met zelfgemaakte roomsaus. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol. Opscheppen maar!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Courgette

½ pièce(s)

Poireau

1 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

1 brin(s)

Origan frais

2 leaves

Sauge fraîche

¼ pièce(s)

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

25 g

Grana Padano râpé

(Contient Œuf, Lait (contient du lactose))

⅓ pièce(s)

Feuilles de lasagne

(Contient Gluten, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cs

Farine

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)685 kcal
Énergie (kJ)2866 kJ
Graisses35 g
dont saturés19 g
Glucides65 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines24 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Fouet
Sauteuse
Wok
Plat à four

Instructions

Snijd de courgette in dunne plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel (zie tip). Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Voeg de kookroom en de grana padano toe.
3

Voeg de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak en toe en roer door.

Leg een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus.
4

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

5

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.

Laat voor het serveren 3 minuten rusten.
6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.