Heb je nog wat pastasalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
90 g
Trottole tricolore
(Contient Blé Peut contenir Moutarde, Soja, Lupin, Œuf)
½ boîte(s)
Thon à l'huile d'olive
(Contient Poisson)
½ pièce(s)
Courgette
½ boîte(s)
Tomates cerises en boîte
20 g
Roquette et mâche
½ sachet(s)
Mélange d’épices siciliennes
25 g
Mayonnaise
(Contient Moutarde, Œuf)
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Sucre
1 cs
Huile d'olive
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Spoel daarna af met koud water en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de courgette in halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden, de cherrytomaten en 1 tl suiker per persoon en toe en verhit 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kleine kom de tonijn met 1 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta en 1/2 el olijfolie per persoon toe aan een grote saladekom en meng door elkaar. Voeg de tomatensaus toe en meng goed door de pasta. Laat het geheel afkoelen tot lauwwarm.
Meng de slamix en 3/4 van de tonijn door de pasta met saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden. Schep de overige tonijn eroverheen en serveer.