Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

met frisse komkommer en munt

Deze frisse salade bestaat uit heerlijke ingrediënten! Zo gebruik je smaakvolle Hollandse geitenkaas, een zoet Hollands appeltje, frisse munt en komkommer. De volkoren couscous zorgt voor een goede dosis vezels! Weetje: pompoenpitten zitten boordevol zink en eiwitten.

Tags:
Sain
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Semoule complète

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)

¼

Concombre

½

Pomme

4 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir Céleri)

50 g

Fromage de chèvre frais

(Contient Lait (contient du lactose))

40 g

Mâche

10 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cc

Miel

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2561 kJ
Énergie (kcal)612 kcal
Graisses27 g
dont saturés10 g
Glucides60 g
dont sucres0 g
Fibres19 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Bol
Poêle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat afgedekt wellen.

Rasp de komkommer en snijd de appel klein
2

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (jonagold) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd fijn.

3

Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, geitenkaas en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Rooster de pompoenpitten
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen.

Maak de couscous los
5

Maak de korrels van de couscous met een vork los en voeg de couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten toe aan de saladekom. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer de maaltijd
6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.