Deze frisse salade bestaat uit heerlijke ingrediënten! Zo gebruik je smaakvolle Hollandse geitenkaas, een zoet Hollands appeltje, frisse munt en komkommer. De volkoren couscous zorgt voor een goede dosis vezels! Weetje: pompoenpitten zitten boordevol zink en eiwitten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Semoule complète
(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)
¼
Concombre
½
Pomme
4 leaves
Menthe fraîche
(Peut contenir Céleri)
50 g
Fromage de chèvre frais
(Contient Lait (contient du lactose))
40 g
Mâche
10 g
Graines de courge
(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
175 ml
Bouillon de légumes
1 cc
Miel
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat afgedekt wellen.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (jonagold) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd fijn.
Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, geitenkaas en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen.
Maak de korrels van de couscous met een vork los en voeg de couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten toe aan de saladekom. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.