Libanees platbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees platbrood

Libanees platbrood

Met gehakt en aubergine-hummus

Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken en wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, sesampasta (tahin), olijfolie, komijnzaad en citroensap. Deze week maak jij een variant met Turkse aubergine. Deze is kleiner en dunner dan een gewone aubergine en bevat minder vocht.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Aubergine turque

½ pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Tomate

110 g

Bœuf haché

⅓ pièce(s)

Pois chiches

1 cc

Graines de cumin moulues

1 pièce(s)

Pain plat libanais

(Contient Gluten)

1 cc

Paprika en poudre

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)722 kcal
Énergie (kJ)3021 kJ
Graisses37 g
dont saturés9 g
Glucides50 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines44 g
Sel0 g

Ustensiles

Poêle
Four
Plat à four
Grand bol
Mixeur plongeant

Instructions

Houd de aubergine warm in een ovenschaal.
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.

Bak de courgette, het gehakt en de tomaat.
2

Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Pureer de aubergine en kikkererwten met een staafmixer tot hummus.
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

Verdeel het gerecht over de borden.
4

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.