Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado

Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado

Je maakt zelf een simpele guacamole

Voor de wraps gebruik je volkoren Libanees platbrood en eenbonenmix van kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen en maïs. HAK selecteert hiervoor alleen de lekkerste bonen van de hoogste kwaliteit. De wraps met bonen en kaas krijgen een extra lekkere smaak door de zelfgemaakte guacamole.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

100 g

Filet de cuisse de poulet

½ cc

Concentré de tomate

¾ cc

Graines de cumin moulues

½ jar

Mélange de haricots

¼

Avocat

37.5 g

Salade mixte

2

Pain libanais complet

(Contient Gluten)

25 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)758 kcal
Énergie (kJ)3171 kJ
Graisses34 g
dont saturés9 g
Glucides61 g
dont sucres0 g
Fibres22 g
Protéines52 g
Sel0 g

Ustensiles

Grande casserole
Bol
Assiette

Instructions

Snijd de kipfilet in dunne repen
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kipfilet in dunne repen.

Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder bij de kip
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en de helft van de knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de gemengde bonen, inclusief het vocht toe en bestrooi naar wens met peper en zout. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken.

3

Lepel ondertussen de avocado uit de schil en pureer de avocado in een kom met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.

Mix de slamelange
4

Meng in een saladekom de slamelange met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Rol het platbrood tot een wrap
5

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer het platbrood in met de avocado. Verdeel de kipfilet met bonen en de salade erover, garneer met de belegen kaas en rol het platbrood op tot een wrap.

Tip! Heb je nog platbrood over? Maak dan een borrelhapje door het brood kort te verwarmen in de oven, in stukken te breken en te serveren met een dip zoals guacamole, hummus, pesto of tapanade. Ook lekker: beleg het brood met jouw favoriete hartige beleg. Garneer met rauwkost en rol het platbrood op. Ideaal als lunch voor de volgende dag.