Voor de wraps gebruik je volkoren Libanees platbrood en eenbonenmix van kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen en maïs. HAK selecteert hiervoor alleen de lekkerste bonen van de hoogste kwaliteit. De wraps met bonen en kaas krijgen een extra lekkere smaak door de zelfgemaakte guacamole.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Gousse d'ail
¼
Piment rouge
100 g
Filet de cuisse de poulet
½ cc
Concentré de tomate
¾ cc
Graines de cumin moulues
½ jar
Mélange de haricots
¼
Avocat
37.5 g
Salade mixte
2
Pain libanais complet
(Contient Gluten)
25 g
Gouda mi-vieux en tranches
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
à votre goût
Poivre et sel
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kipfilet in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en de helft van de knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de gemengde bonen, inclusief het vocht toe en bestrooi naar wens met peper en zout. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken.
Lepel ondertussen de avocado uit de schil en pureer de avocado in een kom met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.
Meng in een saladekom de slamelange met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het platbrood over de borden. Smeer het platbrood in met de avocado. Verdeel de kipfilet met bonen en de salade erover, garneer met de belegen kaas en rol het platbrood op tot een wrap.
Tip! Heb je nog platbrood over? Maak dan een borrelhapje door het brood kort te verwarmen in de oven, in stukken te breken en te serveren met een dip zoals guacamole, hummus, pesto of tapanade. Ook lekker: beleg het brood met jouw favoriete hartige beleg. Garneer met rauwkost en rol het platbrood op. Ideaal als lunch voor de volgende dag.