Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. Over de herkomst van de naam wordt veel gespeculeerd, maar de salade is waarschijnlijk vernoemd naar restauranteigenaar Caesar Cardini. Volgens de overlevering maakte hij de salade uit nood: meer ingrediënten waren er door drukte niet op voorraad. Alhoewel de originele versie vrij simpel is, worden er tegenwoordig vaak ingrediënten als kip en spek aan de salade toegevoegd – zo ook in dit recept!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Filet de poulet
2 tranche(s)
Lard
75 g
Haricots verts
1 pièce(s)
Œuf
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½
Anchois
(Contient Poisson)
½ pièce(s)
Citron
50 g
Mayonnaise
(Contient Moutarde, Œuf)
½ pièce(s)
Petit pain blanc
½ head
Salade romaine
15 g
Fromage italien râpé
à votre goût
Poivre et sel
¾ cs
Huile d'olive des anchois
1 cs
Huile d'olive
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.
Conseil: Si vous aimez les œufs plus durs, faites-les cuire 8 à 12 minutes dans une casserole séparée. Passez-les sous l'eau froide pour pouvoir les éplucher plus facilement.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten.
Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de Italiaanse kaas. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.