Salade césar gourmande au poulet et lard
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade césar gourmande au poulet et lard

Salade césar gourmande au poulet et lard

haricots verts et croûtons maison

La salade César a été inventée par Caesar Cardini, restaurateur au Mexique. Il l’aurait improvisée un jour où il manquait d’ingrédients pour préparer autre chose.

Allergènes:
Œuf
Seigle
Blé
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Filet de poulet

2 tranche(s)

Lard

90 g

Haricots verts

1 pièce(s)

Œuf

(Contient Œuf)

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Citron

½ pièce(s)

Ciabatta blanche

(Contient Seigle, Blé Peut contenir Œuf, Gluten, Lait (contient du lactose), Moutarde, Fruits à coque, Graines de sésame, Soja)

½ head

Salade romaine

1 pièce(s)

Parmigiano Reggiano AOP

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

3 cs

Mayonnaise [végétale]

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1075 kcal
Énergie (kJ)4499 kJ
Graisses84.2 g
dont saturés15 g
Glucides29.9 g
dont sucres4.2 g
Fibres7.6 g
Protéines51 g
Sel3.3 g

Ustensiles

Poêle
Papier aluminium
Casserole avec couvercle
Râpe
Petit bol
Bol de service

Instructions

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pot en kook ze samen 5 – 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pot. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de geraspte parmigiano reggiano en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de ciabatta in blokjes. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde pan en verhit op middelhoog vuur. Bak de ciabattablokjes in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in sneetjes. Snijd de eieren in partjes.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eipartjes erover en garneer met de dressing en de overige geraspte parmigiano reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.