La cuisse de poulet est très appréciée. De couleur plus foncée, sa viande est un peu plus grasse comparée au filet, ce qui la rend plus juteuse et savoureuse.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
2 pièce(s)
Oignon nouveau
1 cm
Gingembre frais
½ pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Poivron
1 pièce(s)
Carotte
½ pièce(s)
Filet de cuisse de poulet
120 g
Crevettes
75 g
Riz jasmin
½ sachet(s)
Épices de curry jaune
90 ml
Lait de coco
25 g
Fèves de soja
¼ pièce(s)
Piment rouge
¼ pièce(s)
Citron vert
10 ml
Sauce de poisson
(Contient Poisson)
1 cc
Farine
à votre goût
Poivre et sel
0.12 pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel
1 cs
Huile de tournesol
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in stukken van 1 - 2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Houd de pan apart - je gebruikt deze opnieuw in de volgende stap. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan.
Conseil: Si vous surveillez vos apports en sel, omettez éventuellement le cube de bouillon.
Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes.
Conseil: (s) Attention : le piment rouge est fort ! Si vous n'aimez pas manger épicé, ou s'il y a des enfants à table, utilisez-en moins ou servez-le séparément.
Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus. Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel wat rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe.
Conseil: Supprimez la sauce de poisson si vous surveillez vos apports en sel. Ajoutez-en éventuellement un peu au goût une fois à table.
Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de rijstkommetjes om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de bosui en 1 limoenpartje per persoon.