In Marokko wordt dit gerecht oorspronkelijk in een stoofpot van aardewerk, een tajine, bereid. Je kunt het ook in een wok of hapjespan met deksel maken. Kurkuma wordt in veel currygerechten gebruikt en geeft een gele kleur aan je gerecht. Heel lekker in combinatie met de dadels, die we al hebben kleingesneden.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
2 pièce(s)
Gousse d'ail
¼ pièce(s)
Piment rouge
2 cm
Curcuma frais
1 pièce(s)
Piment vert turc doux
½ pièce(s)
Carotte
1 pièce(s)
Saucisse de poulet assaisonnée
85 g
Boulgour complet
(Contient Gluten Peut contenir Soja)
15 g
Morceaux de dattes séchées
(Peut contenir Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)
½ cc
Cannelle en poudre
225 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
½ cc
Vinaigre balsamique blanc
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene Turkse peper en snijd klein. Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de kipworst in stukjes van 1 - 2 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de kurkuma en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de bulgur, dadelstukjes en 175 ml bouillon per persoon toe. Dek de pan af en kook de bulgur in 15 - 17 minuten droog op laag vuur. Besprenkel daarna met de witte balsamicoazijn en laat de bulgur afgedekt nagaren.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de vervolgens de kipworst toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene Turkse peper, peen en kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg de overige bouillon toe, breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur en kipworst met groenten over de borden.