Marokkaanse couscous met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Met Turkse peper

Je mengt de gehaktballetjes met Turkse peper. Yeşil biber betekent groene peper in het Turks en is een verzamelnaam voor veel soorten groene pepers uit Turkije. De Turkse groene peper heeft een relatief milde smaak en de peper kan ook rauw worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Lees hier meer over op het blog.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Gousse d'ail

125 g

Haricots verts

1

Piment vert turc doux

85 g

Semoule complète

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)

3

Boulettes de bœuf haché assaisonnées

½ boîte(s)

Concentré de tomate

½ cc

Cannelle en poudre

Ingrédients à avoir chez soi

125 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)768 kcal
Énergie (kJ)3213 kJ
Graisses28 g
dont saturés11 g
Glucides78 g
dont sucres0 g
Fibres12 g
Protéines44 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de Turkse peper klein.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Snijd de Turkse peper klein.

Voeg water toe.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de couscous 1 minuut. Voeg 175 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

4

Bereid ondertussen de bouillon.

Voeg halverwege de balletjes toe.
5

Fruit de ui en knoflook in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en witte wijnazijn toe en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, en stoof, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de Turkse peper en gehaktballetjes toe en bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de couscous en de gehaktballetjes met saus over de borden.