Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Met citroen-yoghurtsaus

Het falafeldeeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafelballetjes van te maken. Hoe maak je zulke mooie balletjes als op de foto? Bekijk onze ‘how to’ tips op het blog. Om je te verrassen hebben we deze week granaatappelpitjes toegevoegd!

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

150 g

Pâte pour falafels

(Contient Gluten)

½

Aubergine

½

Oignon rouge

½

Poivron jaune

85 g

Semoule complète

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)

Concentré de tomate

4 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir Céleri)

Citron jaune

2 cs

Lebné

(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

20 g

Graines de grenade

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

3 cs

Huile de tournesol

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3498 kJ
Énergie (kcal)836 kcal
Graisses7 g
dont saturés35 g
Glucides102 g
dont sucres0 g
Fibres18 g
Protéines25 g
Sel0 g

Ustensiles

Bol
Papier aluminium
Poêle
Petit bol
Assiette

Instructions

Snijd de aubergine in blokjes
1

Bereid de bouillon. Kneed het falafeldeeg en draai 5 falafelballetjes per persoon. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Bak de falafelballetjes
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafel 2 – 3 minuten aan elke kant bruin. Haal de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

5

Hak ondertussen de munt fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kom een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ⅓ van de munt.

Roer de granaatappelpitjes toe
6

Maak de couscous los met een vork. Roer het auberginemengsel, de paprika, de helft van de granaatappelpitten en het grootste deel van de verse munt door de couscous. Breng op smaak met 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden. Serveer met de falafelballetjes en yoghurtsaus en garneer met de overige granaatappelpitten en munt.