Massaman-viscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

De massaman currypasta bevat verse kruiden zoals kruidnagel, kardemom, gember, anijs, nootmuskaat, limoen, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. Wil je dit gerecht een extra Oosters tintje geven? Vervang de zonnebloemolie dan door sesamolie.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque
Arachides
Gluten
Soja
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Riz pandan

½

Aubergine

½

Poireau

100 ml

Lait de coco

50 g

Curry Massaman

(Contient Lait (contient du lactose), Fruits à coque, Arachides)

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

1

Filet de Pangasius

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)704 kcal
Énergie (kJ)2946 kJ
Graisses27 g
dont saturés17 g
Glucides80 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines30 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Grande casserole
Couteau

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de prei in ringen
2

Snijd de aubergine in blokjes en de prei in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Verhit de currypasta
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de currypasta al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en meng goed met de currypasta. Voeg de aubergine toe, dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe.

Laat de pangasiusfilet in de curry koken
4

Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 4 gelijke stukken. Leg de pangasiusfilet op de curry, dek de pan af en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Schep tussendoor 1 - 2 keer voorzichtig om.

5

Breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de curry over de borden.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Kokosmelk over? Schenk het in ijsblokjesvormpjes en vries het dan in!