Meatier hamburger met blauwe kaas en spek
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Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

met gebakken krieltjes, en salade met appel

Les grenailles se consomment avec leur peau. Elles vous apportent plus de fibres et de vitamines, comme de la vitamine B6, importante pour le métabolisme.

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Pomme

1 pièce(s)

Burger Limousin

25 g

Gouda vieux râpé

1 pièce(s)

Pain brioché

2 tranche(s)

Lard

40 g

Chutney piquant aux oignons

200 g

Demi-grenailles avec peau précuites

30 g

Radicchio, roquette et laitue

½ sachet(s)

Épices pour BBQ

100 g

Tomates cerises rouges

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1 cs

Mayonnaise [végétale]

1 cc

Moutarde

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Miel [ou alternative vegan]

1 cs

Beurre [végétal]

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1221 kcal
Énergie (kJ)5109 kJ
Graisses71 g
dont saturés29 g
Glucides99 g
dont sucres35 g
Fibres11.3 g
Protéines4 g
Sel4 g

Ustensiles

Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Sauteuse avec couvercle
Poêle avec couvercle
Saladier

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje in stap 3.

Cuire les grenailles
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Conseil: Le saviez-vous ? Les grenailles ne s'épluchent pas. Consommées avec leur peau, elles vous apportent ainsi plus de fibres, mais aussi plus de vitamines, comme de la vitamine B6 par exemple, importante pour le métabolisme.

Cuire le burger
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Servir
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, tomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.