Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox

De Hollandse gele biet mag in dit gerecht best een lichte bite houden. Proef de gele biet na 15 minuten even. Haal naar smaak van het vuur of kook nog 5 minuten door. Bieten kun je trouwens ook rauw eten. Wil je meer weten over gele biet en onze teler hiervan? Kijk dan op ons blog!

Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Betterave jaune

85 g

Boulgour complet

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

140 g

Gyros de poulet

1 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

½

Avocat

30 g

Mesclun

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)708 kcal
Énergie (kJ)2962 kJ
Graisses26 g
dont saturés4 g
Glucides64 g
dont sucres0 g
Fibres26 g
Protéines42 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Éplucheur
Couteau
Assiette

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de gele biet.

Schil de gele biet en snijd in blokjes
2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

3

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Roerbak de kipgyros
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes
5

Hak ondertussen de koriander fijn. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en bewaar in de schil.

6

Meng de bulgur met de gele biet, kipgyros, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de koriander in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

7

Scheur de mesclun klein, lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg beide voorzichtig toe aan de wok of hapjespan .

Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander
8

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander.

Tip! Citroen over van een van de andere gerechten? Vervang dan de witte balsamicoazijn door citroen- of limoensap. Gebruik dezelfde hoeveelheid of meer naar smaak.