Mediterrane couscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri
Crustacés

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

100 g

Mélange de légumes italiens

(Peut contenir Céleri)

1 cc

Origan séché

85 g

Semoule complète

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)

60 g

Tomates cerises rouges

35 g

Tomates semi- séchées

½ sachet(s)

Vinaigrette de pesto

(Contient Lait (contient du lactose))

5 g

Basilic frais

(Contient Céleri)

90 g

Crevettes

(Contient Crustacés)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1 cc

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)3074 kJ
Énergie (kcal)735 kcal
Graisses36 g
dont saturés11 g
Glucides73 g
dont sucres11 g
Fibres8 g
Protéines27 g
Sel4 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Bol
Poêle
Essuie-tout

Instructions

Groente bakken
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

Tomaten mengen
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Hak het basilicum grof.

Garnalen bakken
3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.