De biologische tarwe die voor de verse pasta is gebruikt komt uit de streek Apulië in Italië. De vulling is gebaseerd op een traditioneel Italiaans recept (caprino e limone) en heeft een frisse smaak. Het voordeel van verse pasta is dat je het maar heel kort hoeft te koken! De roomsaus geeft dit gerecht een zachte smaak.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
10 g
Graines de courge
(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
1
Échalote
1
Gousse d'ail
75 g
Tomates cerises jaunes
3 bouquet(s)
Basilic frais
(Contient Céleri)
150 g
Épinards
(Peut contenir Céleri)
25 g
Grana Padano râpé
(Contient Œuf, Lait (contient du lactose))
1 cs
Crème fraîche bio
(Contient Lait (contient du lactose))
125 g
Ravioli spinaci et ricotta
(Contient Gluten, Œuf, Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cc
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele cherrytomaten doormidden. Scheur de basilicum klein.
Meng in een saladekom ⅓ van de spinazie met de pompoenpitten, de helft van de cherrytomaten, de helft van de basilicum en ⅓ van de grana padano. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en verdeel de dressing over de salade.
Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de verse ravioli.
Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur lager, scheur de overige spinazie boven de wok klein en laat al roerende slinken. Voeg de overige cherrytomaten, crème fraîche en ⅓ van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en warm bak 1 minuut mee.
Kook de ravioli in de pan met deksel, afgedekt, 3 minuten (zie tip). Roer de ravioli door de saus.
Verdeel de ravioli over de borden. Garneer met de overige basilicum en grana padano en serveer met de spinaziesalade.