topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mezzaluna

Mezzaluna

Gevuld met geitenkaas en citroen

De mezzaluna is afkomstig van onze pastaleverancier uit Italië. Mezzaluna betekent halve maan in het Italiaans, wat verwijst naar de vorm van deze pastasoort. We hebben de mezzaluna gevuld met geitenkaas en citroen en je combineert het met salieboter: een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Courgette

¼ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Gousse d'ail

4 leaves

Sauge fraîche

125 g

Mezzelune au chèvre et au citron

(Contient Œuf, Lait (contient du lactose), Anhydride sulfureux et sulfites, Gluten)

50 g

Mini-copeaux de provolone

(Contient Lait (contient du lactose))

40 g

Roquette

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1.5 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)680 kcal
Énergie (kJ)2845 kJ
Graisses41 g
dont saturés25 g
Glucides45 g
dont sucres0 g
Fibres5 g
Protéines29 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Poêle
Casserole avec couvercle

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

Bak de courgette.
2

Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel met de olijfolie. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de salie fijn.

Fruit de ui, knoflook en salie.
4

Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en salie 10 minuten op laag vuur. Let op: de ui en knoflook mogen niet bruin kleuren.

5

Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzaluna. Kook de mezzaluna, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet daarna af.

Voeg de mezzaluna en courgette toe.
6

Voeg de mezzaluna en de courgette uit de oven toe aan de koekenpan met salieboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel met extra vierge olijfolie.
7

Verdeel de mezzaluna over de borden. Garneer elk bord met een handje rucola en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Bestrooi met de provolone