Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Avec de la carotte et de la noix de coco

Deze combinatie van kokos en tonijn klinkt misschien verrassend, maar is echt een topper! Je serveert het met zoete bospeen en knapperige hazelnoten uit de oven. Past niet alle tonijnsalade in de broodjes? Serveer het dan apart of bewaar in de koelkast en verwerk het de volgende dag in je lunch.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Vis
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Wortel

stuk(s)

Rode ui

stuk(s)

Rode peper

stuk(s)

Limoen

blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

el

Olijfolie

tl

Mosterd

el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Instructies

Snijd de bospeen in de lengte
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

3

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en ⅓ van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

4
  1. Verdeel de bospeen en de overige rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Maak de yoghurtsaus
5

Maak een yoghurtsaus van de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de yoghurtsaus met de tonijn. Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel (zie tip).

Verdeel de pitabroodjes tussen de bospeen
6

Haal na 10 minuten de bospeen uit de oven en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de pitabroodjes tussen de bospeen en zet voor de resterende 5 minuten terug in de oven.