Ce mixed grill réunit des classiques méditerranéens et est idéal pour prolonger l'ambiance des vacances !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
10 g
Menthe, origan et persil frais
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Oignon
75 g
Orzo
(Contient Blé Peut contenir Lupin, Œuf, Moutarde, Soja)
100 g
Bœuf haché assaisonné aux épices kefta
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
¼ pièce(s)
Citron
50 g
Yaourt entier bio
100 g
Aiguillettes de poulet aux épices méditerranéennes
1 pièce(s)
Piques à brochette
100 g
Tomates cerises rouges
1 pièce(s)
Pain plat libanais
20 g
Olives Leccino
25 g
Fromage grec
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Vinaigre balsamique noir
1.25 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve ringen. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.
Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.
Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Halveer de komkommer en snijd de helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met het citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering 1 citroenpartje per persoon overhoudt.
Conseil: Vous pouvez presser le concombre râpé avec vos mains, mais aussi dans un torchon propre.
Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal. Meng in een kom de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verwarm de laatste 1 - 2 minuten het Libanees platbrood mee in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de overige munt en 1/4 el olijfolie per persoon.
Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij. Serveer met het Libanees platbrood.