Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Arachides
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Riz cargo

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Tomate

15 g

Cacahuètes

(Contient Arachides)

175 g

Mélange de légumes chinois

(Peut contenir Céleri)

1 cc

Graines de cumin moulues

100 g

Emincés de steak de bœuf épicé

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Sauce soja Lucullus

½ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)710 kcal
Énergie (kJ)2971 kJ
Graisses24 g
dont saturés6 g
Glucides81 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines37 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Hak de pinda's fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

Voeg de groentenmix toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

Bak de biefstukreepjes
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.