In dit recept gebruik je bakbanaan. Heeft jouw banaan veel bruine plekken? Dat is net goed! Mocht dat niet zo zijn, zou de banaan erg bitter smaken. Als jouw banaan toch nog groen is, kun je hem een dag in een plastieken tasje steken. Zo rijpt hij sneller en geeft hij die zoete smaak aan dit Afrikaanse gerecht.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Orge perlé
(Contient Gluten)
⅓ pièce(s)
Concombre
200 g
Chou blanc
1 cc
Graines de cumin moulues
1 cc
Curry en poudre
(Contient Céleri, Moutarde)
¼ pièce(s)
Banane plantain
1 pièce(s)
Œuf de poule
(Contient Œuf)
1 pièce(s)
Beurre de cacahuètes
(Contient Arachides)
225 ml
Bouillon de légumes
1 cc
Miel
1.5 cs
Vinaigre de vin blanc
1.5 cs
Huile de tournesol
2 cs
Sauce soja Lucullus
25 ml
Lait
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor een keer over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Meng in een kom de honing met de witte wijnazijn en 1 el water per persoon. Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten en meng met de honing en witte wijnazijn. Bewaar de komkommer in de koelkast. Schep tussendoor 2 keer om.
Snijd de wittekool heel fijn. Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de witte kool met de komijn, currykruiden, de helft van de ketjap, peper en zout 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bakbanaan in schuine plakken van een ½ cm. Verhit nog 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bakbanaan 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de oven.
.Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak een spiegelei in 2 – 3 minuten.
Voeg de parelgerst toe aan de witte kool en bak nog 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, overige ketjap en peper en zout naar smaak en breng de pindasaus al roerende aan de kook.
Verdeel de parelgerst over de borden. Serveer met het spiegelei, bakbanaan, zoetzure komkommer en pindasaus.