Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla

Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Dés de filet de porc

½ cs

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

1 cc

Garam masala

1 cm

Gingembre frais

¼ pièce(s)

Piment rouge

1 pièce(s)

Oignon rouge

¼ pièce(s)

Citron vert

½ contenant(s)

Salade romaine

75 g

Nouilles

(Contient Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1.5 cs

Sauce soja Lucullus

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2529 kJ
Énergie (kcal)605 kcal
Graisses16 g
dont saturés2.7 g
Glucides79 g
dont sucres18 g
Fibres8 g
Protéines33 g
Sel4.2 g

Ustensiles

Bol
Casserole
Râpe
Sauteuse
Poêle

Instructions

.
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en per persoon 1/2 el sojasaus en 1 tl garam masala (zie TIP). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

.
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

.
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine-sla erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten. Je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt. Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook 1 minuut in.

.
5

Schep de noedels door de pan met romaine-sla, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.