Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
100 g
Dés de filet de porc
½ cs
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
1 cc
Garam masala
1 cm
Gingembre frais
¼ pièce(s)
Piment rouge
1 pièce(s)
Oignon rouge
¼ pièce(s)
Citron vert
½ contenant(s)
Salade romaine
75 g
Nouilles
(Contient Gluten)
½ cs
Huile d'olive
1.5 cs
Sauce soja Lucullus
½ cs
Huile de tournesol
à votre goût
Poivre et sel
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en per persoon 1/2 el sojasaus en 1 tl garam masala (zie TIP). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.
Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.
Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine-sla erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten. Je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt. Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook 1 minuut in.
Schep de noedels door de pan met romaine-sla, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.