gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Riz cargo
¼ cm
Gingembre frais
¼
Piment rouge
¼
Citron vert
½ sachet(s)
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
¼
Concombre
½
Poivron rouge
75 g
Tomates cerises jaunes
¼
Mangue
30 g
Cacahuètes
(Contient Arachides)
5 branche(s)
Ciboulette fraîche
(Peut contenir Céleri)
1 cs
Huile de tournesol
½ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.
Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.
Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.