Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Een heldere bouillonsoep met rijstvermicelli

Choisam is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente lijkt op paksoi en heeft dikke, knapperige stengels en groene bladeren. Deze noedelsoep met biefstuk is een zeer populair gerecht in China en kun je daar in elk restaurant bestellen! Voor deze soep gebruik je mals biefstuk gesneden uit de bovenbil van de koe.

Allergènes:
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Rumsteak

½

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

75 g

Pois mange-tout

125 g

Choi sam

50 g

Vermicelles de riz

1 paquet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

500 ml

Cube de bouillon de bœuf

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)449 kcal
Énergie (kJ)1879 kJ
Graisses13 g
dont saturés2 g
Glucides53 g
dont sucres0 g
Fibres4 g
Protéines30 g
Sel0 g

Ustensiles

Papier aluminium
Poêle
Casserole
Bol

Instructions

1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon.

Snijd de choisam klein
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder het topje van de sugarsnaps en snijd doormidden. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Bak de kogelbiefstuk
3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Gril of bak de kogelbiefstuk medium in 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een soeppan of wok en bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de rijstvermcelli toe
5

Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de choisam en rijstvermicelli toe. Breng op smaak met de sojasaus.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg de biefstukreepjes toe aan de soep.