Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons

De kaasblokjes die je in dit gerecht verwerkt, zijn afkomstig van onze leverancier Kaamps uit Overijssel. In de kaasblokjes zijn onder andere champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, bieslook en kastanje verwerkt. Lees op de achterkant van de extra kaart over de kaasboer die deze bijzondere kaas heeft gemaakt!

Tags:
Pauvre en graisses
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

125 g

Champignons

½

Courgette

85 g

Orzo

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

50 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient Lait (contient du lactose))

3 leaves

Sauge fraîche

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2519 kJ
Énergie (kcal)602 kcal
Graisses23 g
dont saturés15 g
Glucides71 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines25 g
Sel0 g

Instructions

Snijd de courgette in blokjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakken en de courgette in blokjes. Snijd of hak de salie fijn.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en salie toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur.

Schenk de bouillon over de orzo.
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om.

Bak de courgette en champignons.
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de courgette en champignons 5 minuten op middelmatig vuur. Schep de courgette, champignons en ⅓ van de bospaddenstoelenkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige bospaddenstoelenkaas.