Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

De currykruiden en oude kaas maken het een fantastische smaaksensatie!

Een winterse aardappelschotel boordevol groenten met vegetarisch gehakt en een krokant laagje kaas! Tijm is een echt winterkruid. Heb je hier nog wat van over? Kijk dan op ons blog wat je er nog meer mee kunt doen dan koken. Wist je dat tijm al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt als geneeskruid tegen allerlei kwalen?

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Soja
Céleri
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre à chair ferme

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Gousse d'ail

⅕ pièce(s)

Chou-fleur

2 pièce(s)

Tomates prunes

4 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

½ pièce(s)

Haché végétarien

(Contient Soja)

1 cc

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Moutarde

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)535 kcal
Énergie (kJ)2238 kJ
Graisses15 g
dont saturés7 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres15 g
Protéines32 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Presse-purée
Plat à four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in de pan met deksel in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel fijn. Snijd de pruimtomaten klein. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.

Voeg de currykruiden, de tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe.
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloemkool en het vegetarische gehakt toe en roerbak 2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden, tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe. Dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken tot de bloemkool in de saus beetgaar is.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige tijm en peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de puree er voorzichtig overheen.
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Voeg de bloemkoolsaus in toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de puree. Bestrooi met de oude kaas. Gratineer de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.