Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!

Allergènes:
Gluten
Anhydride sulfureux et sulfites
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Flocons d'avoine

(Contient Gluten)

40 g

Raisins secs jaunes

(Contient Anhydride sulfureux et sulfites)

250 ml

Lait demi-écrémé bio

(Contient Lait (contient du lactose))

1.5 cc

Cannelle en poudre

2 pièce(s)

Pomme

Ingrédients à avoir chez soi

1 pièce(s)

Miel

pincée

Sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)437 kcal
Énergie (kJ)1828 kJ
Graisses6 g
dont saturés2 g
Glucides80 g
dont sucres0 g
Fibres6 g
Protéines12 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle

Instructions

Meng de havermout met de helft van de rozijnen en halfvolle melk.
1

Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.

Snijd de appel.
2

Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout toe.
3

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.
4

Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.