Boekweitnoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Dit is een goede bron van selenium. Selenium is een mineraal wat steeds minder voorkomt in onze voeding, maar wel belangrijk is voor de gezondheid. Wil je dit gerecht een extra Oosterste smaak geven? Vervang de zonnebloemolie dan voor sesamolie of kokosolie.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Piment rouge
½ cm
Gingembre frais
200 g
Champignons
200 g
Choi sam
150 g
Nouilles au sarrasin
(Contient Gluten)
1 paquet(s)
Tofu
(Contient Soja)
2 sachet(s)
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
40 g
Cacahuètes
(Contient Arachides)
2 cs
Huile de tournesol
2 cc
Miel
2 cc
Vinaigre balsamique blanc
à votre goût
Poivre et sel
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Snijd ook de choisam klein.
Kook 500 ml water per persoon voor de boekweitnoedels in een pan met deksel.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de tofureepjes 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, gember en broccoli 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 5 minuten.
Kook ondertussen de boekweitnoedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de choisam, sojasaus en honing toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de boekweitnoedels en witte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Hak ondertussen de pinda’s grof.
Voeg de tofu en de helft van de pinda’s toe aan de groenten en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige pinda’s.
Tip! Wil je de pinda’s snel en gemakkelijk kleiner maken? Laat de pinda’s dan in het zakje, prik er een klein gaatje in en druk er een paar keer stevig op met de onderkant van een pan.