Pad thai met omeletreepjes en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Een van de meest gegeten gerechten in Thailand

Pad Thai koop je in Thailand op iedere straathoek. Geen wonder, want het is een heerlijk gerecht. In Thailand wordt het vaak gegeten met garnalen, maar wij hebben er een vegetarische variant op gemaakt. Ook hebben we er lente-ui aan toegevoegd. Meer over lente-ui lees je in ons magazine.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Soja
Arachides

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Piment rouge

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Carotte

1 pièce(s)

Tomate

2 pièce(s)

Oignon nouveau

75 g

Nouilles au sarrasin

(Contient Gluten)

2 pièce(s)

Œuf de poule

(Contient Œuf)

1 cc

Citronnelle moulue

15 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

10 g

Cacahuètes

(Contient Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

½ cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)604 kcal
Énergie (kJ)2527 kJ
Graisses23 g
dont saturés5 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines31 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle
Bol

Instructions

Snijd de peen.
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, knoflook en peen 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 - 8 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak per 2 personen 1 omelet.
5

Kluts ondertussen het ei in een kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak per 2 personen 1 omelet in 3-4 minuten. Keer halverwege om. Snijd vervolgens de omelet in reepjes.

Bak de groenten.
6

Voeg de tomaat, lente-ui en sereh toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de boekweitnoedels, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletreepjes.