Panzanella met gerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panzanella met gerookte makreel

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta. In het oude Italië was dit een populair gerecht onder de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met zuurdesembrood en gerookte makreel. De verse dille past heerlijk bij de makreel!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Soja
Graines de sésame
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Échalote

½ pièce(s)

Poivron jaune

1 pièce(s)

Tomates prunes

¼ pièce(s)

Salade iceberg

1 pièce(s)

Pain bio au levain de seigle

(Contient Gluten, Soja, Graines de sésame)

2 brin(s)

Aneth frais

(Peut contenir Céleri)

½ pièce(s)

Gousse d'ail

75 g

Maquereau fumé

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cs

Vinaigre balsamique blanc

1 cc

Moutarde

1 cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)773 kcal
Énergie (kJ)3234 kJ
Graisses38 g
dont saturés7 g
Glucides75 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines28 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Saladier

Instructions

Scheur de ijsbergsla klein.
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom.

2

Snijd het zuurdesembroodje in stukjes van 2 cm, besprenkel met de olijfolie en bak 4 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven.

3

Snijd of hak de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Meng de knoflook met de stukjes baguette.
4

Snijd of pers de knoflook fijn en meng door de stukjes baguette. Breng op smaak met zout en bak nog 3 – 4 minuten in de oven.

Verdeel de makreel met een vork in stukken.
5

Verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Voeg de makreel, de stukjes zuurdesembrood en de dressing toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.