Op de informatiekaart van deze week lees je meer over deze reuzengarnalen in een Italiaans jasje. Ben je verbaasd dat de reuzengarnalen bij bezorging nog bevroren waren? Bij garnalen is het belangrijk dat deze direct worden ingevroren, zodat de garnalen goed blijven.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Oignon rouge
2
Gousse d'ail
½
Piment rouge
½
Citron jaune
2 bouquet(s)
Thym frais
(Peut contenir Céleri)
1
Courgette
2 pièce(s)
Crevettes
(Contient Crustacés)
170 g
Couscous perlé
(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
40 g
Roquette
(Peut contenir Céleri)
350 ml
Bouillon de légumes
3 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de reuzengarnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelouscous al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.
Voeg de garnalen, inclusief het bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met een ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
Maak de parelcouscous los en scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.