Pasta met kippendijreepjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, kerstomaten en spinazie

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden
Penne

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

Rode kerstomaten

125 gram

Rode kerstomaten

Culinaire room

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Basilicumcrème

15 ml

Basilicumcrème

Mozzarella

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Spinazie

50 gram

Spinazie

Ui

¼ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

Olijfolie

½ el

Olijfolie

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3626 kJ
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels3.8 g
Eiwitten46.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta (zie Tip 1). 
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!

Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de specerijen en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten.
  • Voeg de culinaire room en kerstomaten toe aan de sauteerpan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in sneetjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even indikken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de mozzarella.

Weetje: Kerstomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.