Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

met Italiaanse provolone

De tijgertomaat dankt zijn naam aan het streepjespatroon. Er bestaan ook rode tijgertomaten. Deze zijn rijper en hebben geen zwarte maar oranje strepen. De tijgertomaat staat bekend om zijn zoete smaak. Dit maakt de tomaat ook geschikt als tussendoortje. Je kunt ‘m dan net als een appel gewoon vanuit de hand eten.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Tomate tigre verte

2 pièce(s)

Tomates prunes

¼ pièce(s)

Carotte

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient Gluten)

25 g

Pesto

(Contient Lait (contient du lactose), Fruits à coque)

25 g

Mini-copeaux de provolone

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)665 kcal
Énergie (kJ)2782 kJ
Graisses30 g
dont saturés12 g
Glucides71 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines21 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Plat à four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti en peen.

Bak de tomaten en uien in de oven.
2

Snipper ondertussen de ui en halveer de groene tijger- en pruimtomaten. Leg de tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en maak op de bolle kant drie inkepingen met een mesje. Verdeel ook de ui over de ovenschaal en besprenkel de groenten met de zwarte balsamicoazijn en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.

Kook de spaghetti en peen.
3

Snijd ondertussen de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de spaghetti en peen, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

Voeg de pesto en provolone toe aan de spaghetti.
4

Voeg vervolgens de pesto en de helft van de provolone toe aan de spaghetti. Roer door tot de provolone gesmolten is en voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi met de overige provolone.
5

Verdeel de spaghetti en tomaten over de borden en bestrooi met de overige provolone.