De tijgertomaat dankt zijn naam aan het streepjespatroon. Er bestaan ook rode tijgertomaten. Deze zijn rijper en hebben geen zwarte maar oranje strepen. De tijgertomaat staat bekend om zijn zoete smaak. Dit maakt de tomaat ook geschikt als tussendoortje. Je kunt ‘m dan net als een appel gewoon vanuit de hand eten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Tomate tigre verte
2 pièce(s)
Tomates prunes
¼ pièce(s)
Carotte
90 g
Spaghetti complets al bronzo
(Contient Gluten)
25 g
Pesto
(Contient Lait (contient du lactose), Fruits à coque)
25 g
Mini-copeaux de provolone
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Vinaigre balsamique noir
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti en peen.
Snipper ondertussen de ui en halveer de groene tijger- en pruimtomaten. Leg de tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en maak op de bolle kant drie inkepingen met een mesje. Verdeel ook de ui over de ovenschaal en besprenkel de groenten met de zwarte balsamicoazijn en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de spaghetti en peen, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Voeg vervolgens de pesto en de helft van de provolone toe aan de spaghetti. Roer door tot de provolone gesmolten is en voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spaghetti en tomaten over de borden en bestrooi met de overige provolone.